Gesmoorde tomaten met gember
Aan de slag
Tomaten wassen, schoonmaken en halveren. Gember dun schillen en met scherp mes in dunne staafjes snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote (koeken)pan olie verhitten. Tomaten met snijkant naar beneden ca. 3 minuten zachtjes bakken. Tomaten keren en gember en knoflook toevoegen. Nog ca. 4 minuten bakken. Sherry en ketjap erdoor roeren en kort meewarmen. Lekker bij oosterse vleesgerechten en rijst.
Gesmoorde tomaten met gember
bijgerecht
null personen
110 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten wassen, schoonmaken en halveren. Gember dun schillen en met scherp mes in dunne staafjes snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote (koeken)pan olie verhitten. Tomaten met snijkant naar beneden ca. 3 minuten zachtjes bakken. Tomaten keren en gember en knoflook toevoegen. Nog ca. 4 minuten bakken. Sherry en ketjap erdoor roeren en kort meewarmen. Lekker bij oosterse vleesgerechten en rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 trostomaten
1 stukje verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
4 eetlepels (roerbak)olie
1 eetlepel medium sherry
1 eetlepel ketjap manis