Indonesische saté met cashewnotensaus
Aan de slag
Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes van 2 cm. Roer in een schaal de helft van de ketjap met de knoflook, de gemberwortel en de helft van het citroensap door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Roer in een schaaltje de rest van de ketjap met de rest van het citroensap, de sambal, de bosui en de cashewnoten door elkaar. Zet het sausje afgedekt weg.
Neem de blokjes vlees uit de marinade en rijg ze aan 6-8 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés met olie. Gril ze op een ingevet rooster of grilltopper in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en serveer ze met het cashewnotensausje erover gedruppeld. Lekker met kroepoek.
Indonesische saté met cashewnotensaus
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes van 2 cm. Roer in een schaal de helft van de ketjap met de knoflook, de gemberwortel en de helft van het citroensap door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Roer in een schaaltje de rest van de ketjap met de rest van het citroensap, de sambal, de bosui en de cashewnoten door elkaar. Zet het sausje afgedekt weg.
Neem de blokjes vlees uit de marinade en rijg ze aan 6-8 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés met olie. Gril ze op een ingevet rooster of grilltopper in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en serveer ze met het cashewnotensausje erover gedruppeld. Lekker met kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkensfiletlapjes
75 ml ketjap manis
2 tenen knoflook
4 cm verse gemberwortel
1½ citroen
1 theelepel sambal
1 bosuitje
2 eetlepels cashewnoten
0 olie
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue
eventueel grilltopper