Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus
Aan de slag
Gember boven kom in knoflookpers uitpersen. Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren. Grote broccoliroosjes halveren. In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag. In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt. Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.
Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus
voorgerecht
null personen
270 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Gember boven kom in knoflookpers uitpersen. Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren. Grote broccoliroosjes halveren. In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag. In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt. Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 cm verse gemberwortel
5 eetlepels yoghurtmayonaise
2 eetlepels medium dry sherry
½ teentje knoflook
1 zak panklare broccoliroosjes
1 ei
4 eetlepels sesamzaad
75 g bloem
250 ml olie
Dit heb je nodig
wok