Gefrituurde groentebeignets
Aan de slag
In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen. Sherry en sojasaus erdoor roeren. Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken. Gemberwortel schillen en fijn raspen. Op 2 borden scheppen. Kommetje met dipsaus ernaast zetten. Shii-takes met keukenpapier schoonvegen. Groenten schoonmaken, heel laten.
In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven. In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt. Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.
Gefrituurde groentebeignets
voorgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen. Sherry en sojasaus erdoor roeren. Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken. Gemberwortel schillen en fijn raspen. Op 2 borden scheppen. Kommetje met dipsaus ernaast zetten. Shii-takes met keukenpapier schoonvegen. Groenten schoonmaken, heel laten.
In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven. In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt. Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 theelepel vloeibare kruidenbouillon
2 eetlepels medium dry sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 cm gemberwortel
4 shii-takes
2 bosuitjes
4 minimaïskolfjes
6 peultjes
2 broccoliroosjes
1 ei
75 g bloem
200 ml olie
50 ml sesamolie
Dit heb je nodig
wok
keukenpapier