Noedelsoep met shii-takes
bewaar
bewaar

Noedelsoep met shii-takes

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Bouillon aan de kook brengen. Shii-takes schoonvegen, steeltjes afbreken en met mes kruis in hoedje van paddestoelen kerven. Snijbonen schuin in stukken van ca. 2 cm breed snijden, zodat ruitjes ontstaan. Bouillon flink op smaak brengen met sojasaus, sherry, zout en peper. Snijbonen 2 min. zachtjes meekoken in bouillon. Shii-takes en bosuitjes toevoegen en nog 2 min. verwarmen. Laatste min. spinazie in bouillon laten slinken. Noedels over vier grote kommen of diepe borden verdelen. Bouillon en groenten erop scheppen. In elke kom wat sesamolie druppelen.

algemeenStraight to wok-noedels lijken het meeste op de karakteristieke, dikke Japanse udonnoedels. Ze zijn al voorgekookt, dus kunnen zo in de soep. Als alternatief kunt u brede eiermie nemen. Kook deze volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en spoel de mie in een vergiet goed af met koud water, zodat het niet aan elkaar plakt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Noedelsoep met shii-takes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig