Zomergroenten met geitenkaas
bewaar
bewaar

Zomergroenten met geitenkaas

1 uur bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Van sperziebonen puntjes afsnijden. In pan met ruim water en zout sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar koken. Knoflook pellen en in lengte halveren. In steelpan olijfolie met knoflook ca. 2 minuten zachtjes verwarmen tot knoflook beetgaar is. Knoflook in olie iets laten afkoelen. In vergiet bonen laten uitlekken.In zeef paprika's laten uitlekken. Stukken paprika in grove repen snijden. Tomaten wassen en tros in 2 stukken knippen. Geitenkaasjes elk in 6 puntjes snijden. Van 2 stukken bakpapier à 40 x 40 cm rond vuist 2 kommetjes vormen met opstaande rand van ca. 15 cm, rand naar buiten toe stevig in elkaar draaien. Kommetjes op bakplaat zetten en vullen met sperziebonen, paprika, stukjes geitenkaas, stukjes knoflook en trostomaatjes. Knoflookolie erover sprenkelen en royaal bestrooien met zout en peper. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Kommetjes uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat met papieren kommetjes in midden van oven schuiven en groenten en kaas in ca. 15 minuten door en door warm laten worden. Kommetjes op twee borden zetten. Serveren met biologisch brood.

algemeenU kunt dit gerecht ook bereiden in eenpersoons ovenschaaltjes met een doorsnede van ca. 15 cm.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomergroenten met geitenkaas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig