Paddenstoelenpastei
Aan de slag
Splits ⅔ van de eieren (de eiwitten gebruik je niet). Zeef de bloem met wat zout boven een kom. Voeg de koude boter, kaas, eidooiers en 3 el koud water toe. Kneed met koele handen snel tot een samenhangde deegbal. Dek af en laat 20 min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg alle paddenstoelen schoon. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes en de paprika’s in blokjes van ca. 1.5 cm.
Verhit een grote koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes 4 min.op middelhoog vuur. Voeg de bosui, paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak 5 min. mee. Schep de paprika erdoor en breng op smaak met peper.
Bestuif het werkblad met bloem en rol ⅔ van het deeg uit tot een grote lap die ca. 5 cm groter is dan de vorm. Bekleed de springvorm met het deeg en druk goed tegen de opstaande rand. Vul met het paddenstoelenmengsel en bak in het midden van de oven ca. 15 min. Rol ondertussen de rest van het deeg uit tot een lap van ca. 24 cm doorsnede. Leg op de bodem van de tweede vorm.
Splits de rest van de eieren (het eiwit gebruik je niet) en bestrijk het deeg ermee. Zet na 15 min. de tweede springvorm bij de andere in de oven en bak het geheel nog 30 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat 5 min. afkoelen en leg de deksel op de pastei.
Paddenstoelenpastei
hoofdgerecht
null personen
945 kcal
90 min. bereiden
Aan de slag
Splits ⅔ van de eieren (de eiwitten gebruik je niet). Zeef de bloem met wat zout boven een kom. Voeg de koude boter, kaas, eidooiers en 3 el koud water toe. Kneed met koele handen snel tot een samenhangde deegbal. Dek af en laat 20 min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg alle paddenstoelen schoon. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes en de paprika’s in blokjes van ca. 1.5 cm.
Verhit een grote koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes 4 min.op middelhoog vuur. Voeg de bosui, paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak 5 min. mee. Schep de paprika erdoor en breng op smaak met peper.
Bestuif het werkblad met bloem en rol ⅔ van het deeg uit tot een grote lap die ca. 5 cm groter is dan de vorm. Bekleed de springvorm met het deeg en druk goed tegen de opstaande rand. Vul met het paddenstoelenmengsel en bak in het midden van de oven ca. 15 min. Rol ondertussen de rest van het deeg uit tot een lap van ca. 24 cm doorsnede. Leg op de bodem van de tweede vorm.
Splits de rest van de eieren (het eiwit gebruik je niet) en bestrijk het deeg ermee. Zet na 15 min. de tweede springvorm bij de andere in de oven en bak het geheel nog 30 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven, laat 5 min. afkoelen en leg de deksel op de pastei.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
300 g tarwebloem
150 g ongezouten roomboter
100 g geraspte oude kaas
400 g paddenstoelen voor risotto
150 g shiitakes
3 bosuien
3 geroosterde rode paprika's in pot
250 g spekreepjes
Dit heb je nodig
springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)