Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
Pasta-pesto nieuwe stijl: met een pesto van walnoten en Pecorino Romano en mét gegrilde kip.
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan, bestrijk de kip met 1/4 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.
Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
Pasta-pesto nieuwe stijl: met een pesto van walnoten en Pecorino Romano en mét gegrilde kip.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan, bestrijk de kip met 1/4 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
1 citroen
2 kipfilets
80 ml extra vierge olijfolie
40 g ongebrande walnoten
40 g Pecorino Romano
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer of keukenmachine