Kruidnagel

Kruidnagel is een specerij met een sterke kruidige smaak en een uitgesproken geur. Het werd voorheen gebruikt om mee te koken met rode kool en met wild, maar kent zijn oorsprong in veel recepten uit de Indonesische keuken.

Wat is kruidnagel?

Wat is kruidnagel?

Kruidnagel is de gedroogde, nog gesloten bloemknop van de kruidnagelboom. De kruidnagelboom groeit van oorsprong op de Molukken waar ook het grootste deel van de productie vandaan komt. Kruidnagel dankt zijn naam aan de vergelijking van het 'kruid' met de vorm van een draadnagel of spijker.

Hoe gebruik je kruidnagel?

Hoe gebruik je kruidnagel?

Je kunt kruidnagel meekoken in tal van gerechten waaronder stoofschotels, bouillon, sauzen, bij groente of gestoofd fruit. Belangrijk is dat je de kruidnagel wel even uit de maaltijd haalt voordat je het gerecht opdient. Niets vervelender dan tijdens het eten vol op een pikante kruidnagel bijten.

Ingrediënten

Bereiding