Karbonades met kruidnagelsaus
Aan de slag
Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Druk de kruidnagels op een plank fijn met de bolle kant van een lepel. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de karbonades aan beide kanten in 5 minuten. Neem het vlees uit de pan. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en fruit de ui 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug, voeg 150 ml water en de fijngemaakte kruidnagels toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel half op de pan in 20 minuten gaar. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 15 minuten gaar. Verwarm de kool op laag vuur, in eigen vocht. Neem de karbonades uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Roer 75 ml slagroom door het stoofvocht. Verwarm de saus nog 3-5 minuten, tot de gewenste dikte en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de rest van de slagroom toe aan de rodekool. Verdeel het vlees met de kruidnagelsaus over 4 borden en schep de aardappelen en rodekool erbij.
Karbonades met kruidnagelsaus
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Druk de kruidnagels op een plank fijn met de bolle kant van een lepel. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de karbonades aan beide kanten in 5 minuten. Neem het vlees uit de pan. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en fruit de ui 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug, voeg 150 ml water en de fijngemaakte kruidnagels toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel half op de pan in 20 minuten gaar. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 15 minuten gaar. Verwarm de kool op laag vuur, in eigen vocht. Neem de karbonades uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Roer 75 ml slagroom door het stoofvocht. Verwarm de saus nog 3-5 minuten, tot de gewenste dikte en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de rest van de slagroom toe aan de rodekool. Verdeel het vlees met de kruidnagelsaus over 4 borden en schep de aardappelen en rodekool erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 schouderkarbonades
6 kruidnagels
3 eetlepels olijfolie
1 ui
150 ml vleesbouillon
1 kg aardappels
1 pot rode kool met appel
1 bekertje slagroom
Dit heb je nodig
aluminiumfolie