1. Kook voor grote groepen
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en hoe meer mensen aan de paastafel, hoe goedkoper het paasontbijt, de paasbrunch of het paasdiner (per persoon) wordt. Koken voor grote groepen is vaak voordeliger. Zorg er wel voor dat iedereen een eigen gang of gerecht meeneemt. Zo wordt koken al helemaal een eitje!
2. Gebruik weinig ingrediënten
Zit je met een kleinere groep aan tafel deze Pasen? Gebruik recepten met weinig ingrediënten. Haal je inspiratie uit deze recepten met 5 ingrediënten. Goed voor je budget en aan de smaak ligt het niet. Je kan er ook voor kiezen om bepaalde ingrediënten te vervangen of weg te laten. Gebruik bijvoorbeeld gedroogde kruiden in plaats van verse kruiden. Less is more!
3. Gebruik goedkope ingrediënten
Eieren, bananen, bloem en melk zijn bijvoorbeeld voordelig geprijsde producten. Maak bijvoorbeeld American pancakes of pannenkoeken, of wat dacht je van gevulde eieren? Lastig om te zien wat voordeligere ingrediënten zijn? Gebruik het budget-filter van Allerhande, dan zie je in 1 oogopslag budgetrecepten staan.