Pastinaaksoep met mosterd
bewaar
bewaar

Pastinaaksoep met mosterd

Met pastinaak maak je de lekkerste winterse soep. Pimp je kom pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.

combinatietipLekker met brood.
bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaaksoep met mosterd

Met pastinaak maak je de lekkerste winterse soep. Pimp je kom pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig