Aioli maken
Aioli, een heerlijke dipsaus uit Zuid Europa gemaakt van olie, knoflook en citroen. Wil je zelf aioli maken? Wij geven je het ultieme aioli basisrecept.
Aan de slag
Splits de eieren. De eiwitten gebruik je niet. Rasp de knoflook fijn.
Doe de knoflook met de dooiers in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
Voeg, al mixend, langzaam de olie toe tot het mengsel dik begint te worden.
Pers de citroen uit. Breng de aioli op smaak met citroensap en eventueel zout.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aioli maken
Aioli, een heerlijke dipsaus uit Zuid Europa gemaakt van olie, knoflook en citroen. Wil je zelf aioli maken? Wij geven je het ultieme aioli basisrecept.
bijgerecht
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren. De eiwitten gebruik je niet. Rasp de knoflook fijn.
Doe de knoflook met de dooiers in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
Voeg, al mixend, langzaam de olie toe tot het mengsel dik begint te worden.
Pers de citroen uit. Breng de aioli op smaak met citroensap en eventueel zout.
algemeen:
bewaartip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
4 tenen knoflook
25 ml extra vierge olijfolie
50 ml milde olijfolie
½ citroen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker