Omgekeerde appeltaart met kersen
Zoals je 'm niet vaak ziet: mét kersen en karamel en zónder bodem
Aan de slag
Meng 50 g boter met de poedersuiker. Voeg de bloem toe en kneed of maal tot kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed of maal kort tot samenhangend deeg. Leg in vershoudfolie 40 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de kersen ontdooien. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Smelt de suiker met het water in een steelpan op laag vuur. Karamelliseer de suiker op hoger vuur kastanjebruin.
Neem van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de quichevorm. Leg de appel met de bolle kant in de karamel en verdeel de kersen erover. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.
Leg het deeg op de appels en duw aan de rand een beetje naar onderen. Maak met een mes gaatjes in het deeg en bak in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een platte schaal op de bakvorm en draai om.
Karamelliseren
Instructievideo - 01:36 min.
Omgekeerde appeltaart met kersen
Zoals je 'm niet vaak ziet: mét kersen en karamel en zónder bodem
nagerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Meng 50 g boter met de poedersuiker. Voeg de bloem toe en kneed of maal tot kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed of maal kort tot samenhangend deeg. Leg in vershoudfolie 40 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de kersen ontdooien. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Smelt de suiker met het water in een steelpan op laag vuur. Karamelliseer de suiker op hoger vuur kastanjebruin.
Neem van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de quichevorm. Leg de appel met de bolle kant in de karamel en verdeel de kersen erover. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.
Leg het deeg op de appels en duw aan de rand een beetje naar onderen. Maak met een mes gaatjes in het deeg en bak in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een platte schaal op de bakvorm en draai om.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g tarwebloem
70 g ongezouten roomboter
50 g poedersuiker
1 middelgroot ei
200 g diepvries kersen
6 Pink Lady appels
3 el kraanwater
100 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)