Omgekeerde perentaartjes
Met een paar kleine sneetjes in de peer krijg je dit mooie effect
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maal de amandelen en custardpoeder fijn in de keukenmachine. Houd apart.
Schil de peren, laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Zet op de plank en snijd een paar keer in en vorm een waaier
Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Laat als de suikerkristallen zijn opgelost op hoog vuur karamelliseren tot kastanjebruin. Roer de boter er voorzichtig door en voeg het citroensap toe. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de vormpjes.
Leg in elk vormpje 1 peer met de bolle kant in de karamel en druk zachtjes aan. Bestrooi met de amandelpoeder.
Bestuif het werkblad met de bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 22 x 22 cm. Snijd er 4 rondjes uit, iets groter dan de quichevormpjes. Leg op de peren en duw aan de rand iets naar onderen. Prik wat gaatjes in het deeg.
Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Leg bordjes op de vormpjes en draai om.
Omgekeerde perentaartjes
Instructievideo - 03:33 min.
Karamelliseren
Instructievideo - 01:36 min.
Omgekeerde perentaartjes
Met een paar kleine sneetjes in de peer krijg je dit mooie effect
nagerecht
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maal de amandelen en custardpoeder fijn in de keukenmachine. Houd apart.
Schil de peren, laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Zet op de plank en snijd een paar keer in en vorm een waaier
Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Laat als de suikerkristallen zijn opgelost op hoog vuur karamelliseren tot kastanjebruin. Roer de boter er voorzichtig door en voeg het citroensap toe. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de vormpjes.
Leg in elk vormpje 1 peer met de bolle kant in de karamel en druk zachtjes aan. Bestrooi met de amandelpoeder.
Bestuif het werkblad met de bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 22 x 22 cm. Snijd er 4 rondjes uit, iets groter dan de quichevormpjes. Leg op de peren en duw aan de rand iets naar onderen. Prik wat gaatjes in het deeg.
Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Leg bordjes op de vormpjes en draai om.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes diepvries bladerdeeg
50 g ongebrande amandelen
1 el custardpoeder
2 Conference handperen
100 g kristalsuiker
3 el kraanwater
20 g ongezouten roomboter
3 el citroensap
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
keukenmachine
quichevormpjes (Ø 10 cm)
deegroller