Zuurkoolstamp met rookworstcroutons
Met rookworst nieuwe stijl: je maakt er knapperige croutons van.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de zuurkool 10 min. met 100 ml water op laag vuur. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rookworst in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 5 min. krokant. Verwarm de melk met de boter in een steelpan.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn. Meng de warme melk en zuurkool door de aardappelen. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons. Bon appétit!
Zuurkoolstamp met rookworstcroutons
Instructievideo - 02:54 min.
Zuurkoolstamp met rookworstcroutons
Met rookworst nieuwe stijl: je maakt er knapperige croutons van.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de zuurkool 10 min. met 100 ml water op laag vuur. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rookworst in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 5 min. krokant. Verwarm de melk met de boter in een steelpan.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn. Meng de warme melk en zuurkool door de aardappelen. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
100 ml kraanwater
500 g verse zuurkool
1 Veluwse fijne rookworst
1 el traditionele olijfolie
150 ml volle melk
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper