Kip-in-rode-wijnstoof
Snel, sneller, snelst! Je staat maar een kwartier in de keuken. Ook geschikt voor een etentje.
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeldobbelsteentjes in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en halveer de plakjes spek. Bak het spek in een andere koekenpan zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de ui en rozemarijnnaaldjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de kip toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 min. inkoken op hoog vuur.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Serveer de kipstoof met de aardappeldobbelsteentjes en broccoli.
Kip in rode wijnstoof
Instructievideo - 02:34 min.
Kip-in-rode-wijnstoof
Snel, sneller, snelst! Je staat maar een kwartier in de keuken. Ook geschikt voor een etentje.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeldobbelsteentjes in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en halveer de plakjes spek. Bak het spek in een andere koekenpan zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de ui en rozemarijnnaaldjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de kip toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 min. inkoken op hoog vuur.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Serveer de kipstoof met de aardappeldobbelsteentjes en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g Aviko diepvries aardappeldobbelsteentjes
3 el traditionele olijfolie
150 g ontbijtspek
2 uien
2 takjes verse rozemarijn
300 g kipfiletblokjes
125 ml volle rode wijn
500 g broccoli