Rode runderstoof
Aan de slag
Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en weinig zout. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees op matig vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg de wijn, knoflook, pesto, laurierblaadjes, rozemarijn, selderij en het bouillontablet toe. Laat op zo laag mogelijk vuur met de deksel op de pan 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg eventueel een scheutje heet water toe. Verwijder vlak voor serveren de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn. Bestrooi eventueel met extra fijngesneden selderij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Rode runderstoof
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en weinig zout. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees op matig vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg de wijn, knoflook, pesto, laurierblaadjes, rozemarijn, selderij en het bouillontablet toe. Laat op zo laag mogelijk vuur met de deksel op de pan 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg eventueel een scheutje heet water toe. Verwijder vlak voor serveren de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn. Bestrooi eventueel met extra fijngesneden selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g runderriblappen
2 el olijfolie
2 uien
200 ml volle rode wijn
2 tenen knoflook
½ potje rode pesto
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
½ zakje selderij
0 runderbouillontablet