Runderstoofvlees met rode wijn
Het duurt even, zo’n stoofpot, maar je hebt er geen omkijken naar. Een heerlijke winterschotel bij romige aardappelpuree.
Aan de slag
Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken.
Snijd de peen en bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler.
Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus. Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij.
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.
Runderstoofvlees met rode wijn
Het duurt even, zo’n stoofpot, maar je hebt er geen omkijken naar. Een heerlijke winterschotel bij romige aardappelpuree.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken.
Snijd de peen en bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler.
Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus. Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 gedroogde laurierblaadjes
5 jeneverbessen
2 el gedroogde rozemarijn
1 kg runderriblap
750 ml volle rode wijn
400 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
25 g ongezouten roomboter
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
braadpan
staafmixer