Roomkaassoep met waterkers
Aan de slag
Bouillon bereiden van tabletten en 8 dl water. Brood roosteren. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In soeppan boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten fruiten. Paar takjes waterkers apart houden voor garnering. Rest toevoegen aan sjalotjes en ca. 2 minuten meebakken. Beetje bouillon toevoegen aan waterkersmengsel en in keukenmachine pureren. Waterkerspuree aan bouillon toevoegen en zachtjes laten koken. Roomkaas in kleine stukjes snijden en aan soep toevoegen. Roeren tot roomkaas goed door soep vermengd is. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Brood in driehoekjes snijden, besmeren met tapenade en beleggen met plakjes tomaat. Soep garneren met takje waterkers en serveren met tomaattoast.
Roomkaassoep met waterkers
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bouillon bereiden van tabletten en 8 dl water. Brood roosteren. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In soeppan boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten fruiten. Paar takjes waterkers apart houden voor garnering. Rest toevoegen aan sjalotjes en ca. 2 minuten meebakken. Beetje bouillon toevoegen aan waterkersmengsel en in keukenmachine pureren. Waterkerspuree aan bouillon toevoegen en zachtjes laten koken. Roomkaas in kleine stukjes snijden en aan soep toevoegen. Roeren tot roomkaas goed door soep vermengd is. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Brood in driehoekjes snijden, besmeren met tapenade en beleggen met plakjes tomaat. Soep garneren met takje waterkers en serveren met tomaattoast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 groentebouillontabletten
8 sneetjes bruin casinobrood
3 sjalotjes
3 eetlepels boter of margarine
1 zakje waterkers
300 g verse roomkaas
4 grote tomaten
6 eetlepels tomatentapenade
Dit heb je nodig
keukenmachine