Risotto met kip, gember en oesterzwammen
In dit gerecht gaat risotto buiten de gebaande paden met gember, sojasaus en oesterzwammen.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.
Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met kip, gember en oesterzwammen
In dit gerecht gaat risotto buiten de gebaande paden met gember, sojasaus en oesterzwammen.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.
Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
5 el zonnebloemolie
1 tl gemalen gember
150 g oesterzwammen
300 g risottorijst
900 ml kraanwater
4 el sojasaus
300 g kipfilet
400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika