Bitterkoekjestulband met chocolade
Voor deze tulband met bitterkoekjes en amaretto heb je altijd wel een goede reden!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem.
Doe de bitterkoekjes in een kom en besprenkel met de amaretto. Laat 10 min. staan. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 sec. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het beslag is geklopt. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel luchtig erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel snel maar voorzichtig erdoor.
Schep het beslag in de tulbandvorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar. Verwijder de folie na 30 min. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat de tulband 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat de cake uit de vorm komt. Laat in 1 uur en 30 min. volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Bitterkoekjestulband met chocolade
Voor deze tulband met bitterkoekjes en amaretto heb je altijd wel een goede reden!
null personen
345 kcal
25 min. bereiden
100 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem.
Doe de bitterkoekjes in een kom en besprenkel met de amaretto. Laat 10 min. staan. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 sec. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het beslag is geklopt. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel luchtig erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel snel maar voorzichtig erdoor.
Schep het beslag in de tulbandvorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar. Verwijder de folie na 30 min. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat de tulband 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat de cake uit de vorm komt. Laat in 1 uur en 30 min. volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bitterkoekjes
175 ml amaretto
200 g pure chocolade 72%
250 g ongezouten roomboter
250 g witte basterdsuiker
5 middelgrote scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
2 el poedersuiker om te bestuiven
Dit heb je nodig
tulbandvorm (2.4 liter)
keukenmachine
satéprikker