Lime meringue pie
Aan de slag
Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng met de boter. Verdeel het biscuit-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Rasp ondertussen de groene schil van 4 van de schoongeboende limoenen en pers alle vruchten uit tot je 300 ml sap per taart hebt. Splits de eieren en bewaar de eiwitten. Doe de eidooiers en gecondenseerde melk in een kom en klop door elkaar met een garde. Roer het limoenrasp en -sap erdoor. Schenk het limoenmengsel in de springvorm en bak ca. 20 min. in de oven tot de vulling gestold is.
Doe de oven uit, zet de deur op een kier en laat in 2 uur volledig afkoelen. Zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit voor het serveren de suiker met de stroop en het water tot 116 °C (gebruik de thermometer). Klop ondertussen met een mixer de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Voeg al kloppend de hete suikersiroop in een dun straaltje toe aan het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min.
Verdeel het eiwit in mooie pieken over de taart. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin en de punten donker of zet de taart 2-3 min. onder de ovengrill.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Lime meringue pie
nagerecht
null porties
400 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng met de boter. Verdeel het biscuit-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Rasp ondertussen de groene schil van 4 van de schoongeboende limoenen en pers alle vruchten uit tot je 300 ml sap per taart hebt. Splits de eieren en bewaar de eiwitten. Doe de eidooiers en gecondenseerde melk in een kom en klop door elkaar met een garde. Roer het limoenrasp en -sap erdoor. Schenk het limoenmengsel in de springvorm en bak ca. 20 min. in de oven tot de vulling gestold is.
Doe de oven uit, zet de deur op een kier en laat in 2 uur volledig afkoelen. Zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Verhit voor het serveren de suiker met de stroop en het water tot 116 °C (gebruik de thermometer). Klop ondertussen met een mixer de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Voeg al kloppend de hete suikersiroop in een dun straaltje toe aan het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min.
Verdeel het eiwit in mooie pieken over de taart. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin en de punten donker of zet de taart 2-3 min. onder de ovengrill.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
300 g digestive koekjes
6 limoenen
397 g gecondenseerde volle melk
4 middelgrote eieren
75 ml kraanwater
1 el schenkstroop
200 g kristalsuiker
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
bakpapier
taartvorm (Ø 28 cm)
keukenmachine
keukenthermometer