Key lime pie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een pannetje. Maal de biscuit en gember fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.
Boen de helft van de limoen en rasp daarvan de groene schil. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren. Breng de rasp, het sap, de melk en de eidooiers in een steelpan al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. al roerend inkoken. Schenk over de taartbodem. Bak ca. 20 min. in de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een mengkom. Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Verhit de suikersiroop tot ca. 120 °C. Deze is dan licht van kleur en helder en er verschijnen bellen aan het oppervlak. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf ca. 5 min. kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Zet de ovengrill aan. Verdeel het schuim over de taart. Zet onder de grill en laat het schuim in ca. 5 min. goudbruin kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan! Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast. Serveer koud.
Key lime pie
null personen
325 kcal
55 min. bereiden
210 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een pannetje. Maal de biscuit en gember fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.
Boen de helft van de limoen en rasp daarvan de groene schil. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren. Breng de rasp, het sap, de melk en de eidooiers in een steelpan al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. al roerend inkoken. Schenk over de taartbodem. Bak ca. 20 min. in de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een mengkom. Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Verhit de suikersiroop tot ca. 120 °C. Deze is dan licht van kleur en helder en er verschijnen bellen aan het oppervlak. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf ca. 5 min. kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Zet de ovengrill aan. Verdeel het schuim over de taart. Zet onder de grill en laat het schuim in ca. 5 min. goudbruin kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan! Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast. Serveer koud.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
127 g ongezouten roomboter
175 g kokosbiscuit
4 bolletjes Chinese stemgember
4 limoenen
4 middelgrote eieren
397 g gecondenseerde volle melk
30 g poedersuiker
150 g kristalsuiker
5 el kraanwater
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage taartvorm (Ø 24 cm)