Frambozen-balsamicomuffins
Fruitige gebakjes van griesmeel en karnemelk: ideale afsluiter voor een high tea.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.
Doe het rasp, 125 ml sap, de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop luchtig met een garde. Meng het griesmeel met het bakmeel en de suiker in een kom. Meng al roerend met een garde het sinaasappelmengsel in delen erdoor. Schep ⅔ van de frambozen voorzichtig door het beslag.
Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Schep op elke muffin 1 tl crema di balsamico. Haal voorzichtig de satéprikker door het beslag zodat u een marmereffect krijgt. Verdeel de rest van de frambozen over de muffins en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Frambozen-balsamicomuffins
Fruitige gebakjes van griesmeel en karnemelk: ideale afsluiter voor een high tea.
null porties
260 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.
Doe het rasp, 125 ml sap, de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop luchtig met een garde. Meng het griesmeel met het bakmeel en de suiker in een kom. Meng al roerend met een garde het sinaasappelmengsel in delen erdoor. Schep ⅔ van de frambozen voorzichtig door het beslag.
Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Schep op elke muffin 1 tl crema di balsamico. Haal voorzichtig de satéprikker door het beslag zodat u een marmereffect krijgt. Verdeel de rest van de frambozen over de muffins en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g gezouten roomboter
2 perssinaasappels
1 middelgroot ei
125 ml karnemelk
250 g witte basterdsuiker
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g griesmeel
300 g verse frambozen
12 tl crema di balsamico
Dit heb je nodig
muffinvorm
papieren cakevormpjes
satéprikker