Oranje-frambozencupcakes
Waar komt dat oranje vandaan? Van sinaasappellimonadesiroop. Oranje boven!
Aan de slag
Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden. Doe in elke holte van de muffinvorm een papieren cupcakevormpje. Mix met de mixer de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker net zo lang tot het bijna wit is. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix dan nog zeker 5 min. door.
Zeef het bakmeel in een bolzeef boven de kom met beslag. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Giet de melk erbij en spatel erdoor. Schep de frambozen door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet de vorm, met ovenwanten, in het midden van de oven en bak de cupcakes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Haal ze voorzichtig uit de muffinvorm, zet ze op het rooster en laat ze helemaal afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur.
Knip ondertussen 12 kroontjes van dik oranje en blauw papier. Doe de poedersuiker in een kom en giet de limonadesiroop erbij. Roer goed met een garde tot je lichtoranje glazuur hebt. Het moet net zo dik zijn als yoghurt. Verdeel het over de cupcakes. Laat het glazuur 5 min. drogen en versier met de kroontjes, kaarsjes en/of met een rood-wit-blauw vlaggetje.
Oranje-frambozencupcakes
Instructievideo - 04:52 min.
Oranje-frambozencupcakes
Waar komt dat oranje vandaan? Van sinaasappellimonadesiroop. Oranje boven!
null porties
225 kcal
25 min. bereiden
65 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden. Doe in elke holte van de muffinvorm een papieren cupcakevormpje. Mix met de mixer de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker net zo lang tot het bijna wit is. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix dan nog zeker 5 min. door.
Zeef het bakmeel in een bolzeef boven de kom met beslag. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Giet de melk erbij en spatel erdoor. Schep de frambozen door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet de vorm, met ovenwanten, in het midden van de oven en bak de cupcakes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Haal ze voorzichtig uit de muffinvorm, zet ze op het rooster en laat ze helemaal afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur.
Knip ondertussen 12 kroontjes van dik oranje en blauw papier. Doe de poedersuiker in een kom en giet de limonadesiroop erbij. Roer goed met een garde tot je lichtoranje glazuur hebt. Het moet net zo dik zijn als yoghurt. Verdeel het over de cupcakes. Laat het glazuur 5 min. drogen en versier met de kroontjes, kaarsjes en/of met een rood-wit-blauw vlaggetje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el volle melk
225 g verse frambozen
125 g poedersuiker
3 el limonadesiroop sinaasappel
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
dik papier (gekleurd)