Bloemkoolstamp met spekjes en krokante visburger
Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Bloemkoolstamp met spekjes en krokante visburger
Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
800 g koelverse bloemkoolroosjes
2 el traditionele olijfolie
125 g magere spekreepjes
4 verse kabeljauwburgers
100 ml halfvolle melk
2 el Franse mosterd
1 tl gedroogde dille