Zuurkool-appelstamp met rookworst
Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
Verhit een (kleine) braadpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het bakvet in de pan. Voeg de zuurkool met het vocht, de melk, appel, rozijnen, mosterd en peper toe aan het bakvet in de pan. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Zuurkool-appelstamp met rookworst
Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
Verhit een (kleine) braadpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het bakvet in de pan. Voeg de zuurkool met het vocht, de melk, appel, rozijnen, mosterd en peper toe aan het bakvet in de pan. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
2 jazz-appels
125 g magere spekblokjes
500 g gekookte wijnzuurkool
100 ml halfvolle melk
50 g rozijnen
1 el Franse mosterd
250 g magere rookworsten
Dit heb je nodig
keukenpapier
pureestamper