Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek
Met seizoensingrediënten knolselderij en zuurkool maak je een robuuste stamppot voor een klein budget.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met water, het laurierblaadje en eventueel zout in 20 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het spek 4 min.
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan. Fruit het karwijzaad 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
Verwarm ondertussen de melk op laag vuur en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Stamp tot een puree met de pureestamper. Meng de knolselderij, zuurkool en melk erdoor tot een smeuïge stamppot. Leg het uitgebakken spek erop en serveer.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek
Met seizoensingrediënten knolselderij en zuurkool maak je een robuuste stamppot voor een klein budget.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met water, het laurierblaadje en eventueel zout in 20 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het spek 4 min.
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan. Fruit het karwijzaad 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
Verwarm ondertussen de melk op laag vuur en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Stamp tot een puree met de pureestamper. Meng de knolselderij, zuurkool en melk erdoor tot een smeuïge stamppot. Leg het uitgebakken spek erop en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1 gedroogde laurierblaadjes
500 g knolselderij
150 g Zeeuws spek
2 tl karwijzaad
250 ml halfvolle melk
500 g wijnzuurkool
Dit heb je nodig
pureestamper