Slastamppotje met Zeeuws spek
bewaar
bewaar

Slastamppotje met Zeeuws spek

35 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen sla wassen, uitslaan en bladeren in reepjes snijden. Spek in reepjes snijden. In wok of braadpan boter verhitten en spek in ca. 5 minuten rondom bruin en krokant bakken. Spek uit pan op bord scheppen. Sla in achtergebleven bakvet al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Aardappels afgieten (kookvocht opvangen) en met mosterd en wat opgevangen kookvocht tot smeuïge puree stampen. Sla en spekjes erdoor scheppen. Stamppotje op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Slastamppotje met Zeeuws spek

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig