Spruitjespuree met Zeeuws spek
Aan de slag
Kook de spruitjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af. Stamp de spruitjes met de pureestamper tot een grove puree.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het spek zachtjes uit. Pers vlak voor de spekjes knapperig zijn, de teentjes knoflook boven de pan uit.
Meng de mascarpone, de spekjes met het vet en naar smaak peper door de puree. Lekker bij winters stoofvlees, wild en schouderkarbonades.
Spruitjespuree met Zeeuws spek
bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spruitjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af. Stamp de spruitjes met de pureestamper tot een grove puree.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het spek zachtjes uit. Pers vlak voor de spekjes knapperig zijn, de teentjes knoflook boven de pan uit.
Meng de mascarpone, de spekjes met het vet en naar smaak peper door de puree. Lekker bij winters stoofvlees, wild en schouderkarbonades.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g spruitjes
75 g Zeeuws spek
2 teentjes knoflook
3 el mascarpone
Dit heb je nodig
pureestamper