Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen
Aan de slag
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken. Limoen uitpersen. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken. Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren. Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. Rest van boter en peterselie door risotto roeren. Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.
Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken. Limoen uitpersen. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken. Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren. Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. Rest van boter en peterselie door risotto roeren. Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak gepelde tijgergarnalen
2 bakjes zeekraal
1 limoen
2 sjalotjes
2 eetlepels boter
400 g risottorijst
500 ml witte wijn
4 eetlepels vloeibare tuinkruidenbouillon
½ zakje verse peterselie
0 versgemalen zwarte peper