Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen
bewaar
bewaar

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

45 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken. Limoen uitpersen. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.

In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken. Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn. (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen. Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren. Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen. Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. Rest van boter en peterselie door risotto roeren. Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig