Cakejes met pijnboompitten
Aan de slag
Klop de eieren in een beslagkom los met een mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot deze is opgelost en je een lichte crème hebt. Dit duurt ca. 5 min. Zeef de bloem en gist boven de kom en klop erdoor. Laat de boter op heel laag vuur smelten (let op: het mag niet te heet worden). Meng de boter door het beslag.
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Rasp de helft van de gele schil van de schoongeboende citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het citroenrasp, merg en de helft van de pijnboompitten door het beslag. Laat 15 min. op het aanrecht staan.
Roer het beslag nog eens door en verdeel het over de vormpjes. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Bak de cakejes in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Cakejes met pijnboompitten
nagerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Klop de eieren in een beslagkom los met een mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot deze is opgelost en je een lichte crème hebt. Dit duurt ca. 5 min. Zeef de bloem en gist boven de kom en klop erdoor. Laat de boter op heel laag vuur smelten (let op: het mag niet te heet worden). Meng de boter door het beslag.
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Rasp de helft van de gele schil van de schoongeboende citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het citroenrasp, merg en de helft van de pijnboompitten door het beslag. Laat 15 min. op het aanrecht staan.
Roer het beslag nog eens door en verdeel het over de vormpjes. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Bak de cakejes in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
100 g kristalsuiker
100 g tarwebloem
1 tl gedroogde gist
100 g ongezouten roomboter
1 citroen
1 vanillestokje
80 g pijnboompitten
2 el poedersuiker om te bestuiven
Dit heb je nodig
quichevormpjes (Ø 10 cm)