Zalmspies met rucolasaus
Uitgesproken smaken, deze zalm-hamspiesen. De rucolasaus met walnoten en mierikswortel is lekker pittig.
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.
Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucolasaus.
Zalmspies met rucolasaus
Instructievideo - 02:59 min.
Zalmspies met rucolasaus
Uitgesproken smaken, deze zalm-hamspiesen. De rucolasaus met walnoten en mierikswortel is lekker pittig.
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.
Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucolasaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g verse zalmfilets
9 plakken Coburger ham
75 rucola
50 g ongebrande walnoten
125 ml zure room
1 el geraspte mierikswortel in pot
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue
satéprikkers