Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
Witte puntjes en runderbraadworst... Perfecte basis voor hotdogs! Echt onvergetelijk ook door de mix van rode ui, bietjes en gemberjam.
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de runderbraadworsten op laag vuur in 20 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de bietjes in parten. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, bietjes, de gemberjam en eventueel zout 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer de broodjes met de zure room. Verdeel de uien-bietencompote erover en leg de worsten erop.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
Witte puntjes en runderbraadworst... Perfecte basis voor hotdogs! Echt onvergetelijk ook door de mix van rode ui, bietjes en gemberjam.
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de runderbraadworsten op laag vuur in 20 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de bietjes in parten. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, bietjes, de gemberjam en eventueel zout 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer de broodjes met de zure room. Verdeel de uien-bietencompote erover en leg de worsten erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stuks runderbraadworsten
2 stuks kleine rode uien
2 tenen knoflook
200 g babybietjes balsamico
2 el arachideolie
2 el gemberjam
125 g zure room
1 el mierikswortel in pot
4 witte puntjes
Dit heb je nodig
grillpan
aluminiumfolie