Gele gazpacho met wijn en witte kaasblokjes
Aan de slag
Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de venkel, paprika, mais, winterpeen en zout in een blender of hoge beker. Schenk er de wortelsap bij. Verkruimel de witte kaasblokjes. Houd een 1/4 achter en voeg de rest met de wijn en komijn toe aan de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep en garneer met de achtergehouden feta.
Gele gazpacho met wijn en witte kaasblokjes
voorgerecht
null personen
550 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de venkel, paprika, mais, winterpeen en zout in een blender of hoge beker. Schenk er de wortelsap bij. Verkruimel de witte kaasblokjes. Houd een 1/4 achter en voeg de rest met de wijn en komijn toe aan de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep en garneer met de achtergehouden feta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ venkelknol
1 gele paprika
1 blikje mais
100 g winterpeen
125 ml wortelsap
100 g witte kaasblokjes
100 ml droge witte wijn
2 tl gemalen komijn