Vissoep met rouille
Die goedkeurende blik van je chique schoonouders kun je na deze soep in je zak steken!
Aan de slag
Snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit 5 el olie in een soeppan en fruit de tijm en knoflook 1 min. Voeg de bleekselderij en prei toe en bak op laag vuur 10 min. Roer regelmatig en zorg dat het niet kleurt.
Voeg 3/4 van de tomatenpuree, de saffraan en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Snijd intussen de schelvisfilet in stukken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Zet de pan op laag vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de zeevruchten en schelvis toe. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
Splits intussen de eieren. Maak de rouille (pittige mayonaise): pers de rest van de knoflook uit boven een kom. Meng met een garde de eidooiers er 1 voor 1 door (het eiwit gebruikt u niet). Voeg al roerend met de garde rustig de rest van de olie toe.
Roer de rest van de tomatenpuree en de cayennepeper erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de rouille bij de soep. Lekker met stokbrood en geraspte gruyèrekaas.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Vissoep met rouille
Die goedkeurende blik van je chique schoonouders kun je na deze soep in je zak steken!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit 5 el olie in een soeppan en fruit de tijm en knoflook 1 min. Voeg de bleekselderij en prei toe en bak op laag vuur 10 min. Roer regelmatig en zorg dat het niet kleurt.
Voeg 3/4 van de tomatenpuree, de saffraan en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Snijd intussen de schelvisfilet in stukken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Zet de pan op laag vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de zeevruchten en schelvis toe. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
Splits intussen de eieren. Maak de rouille (pittige mayonaise): pers de rest van de knoflook uit boven een kom. Meng met een garde de eidooiers er 1 voor 1 door (het eiwit gebruikt u niet). Voeg al roerend met de garde rustig de rest van de olie toe.
Roer de rest van de tomatenpuree en de cayennepeper erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de rouille bij de soep. Lekker met stokbrood en geraspte gruyèrekaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
15 g verse tijm
2 preien
4 stengels bleekselderij
140 g tomatenpuree
50 mg saffraan
1 l visbouillon van tablet
250 g verse schelvisfilets
250 g diepvries zeevruchten
3 middelgrote eieren
125 ml milde olijfolie
1 mespunt cayennepeper
Dit heb je nodig
staafmixer
garde