Pizza calzone
25 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Doe de gist en het suiker in een kom en roer er 50 ml (per 4 personen) van het water door. Laat 5 min. rusten op een warme, tochtvrije plek. Meng ondertussen in een kom de bloem met het zout en schenk er het gistmengsel, de helft van de olie en de rest van het water bij. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg dat droog aanvoelt. Vet de binnenkant van een grote kom in met olie. Leg het deeg erin en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 ½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de ham in reepjes en halveer de romaatjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en tijm 1 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Voeg de artisjokken, ham en romaatjes toe. Verwarm nog 2 min. en neem de pan van het vuur.
Duw het deeg plat en snijd doormidden. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot 2 dunne ronde lappen. Verdeel het ham-groentemengsel over de helft van elke pizza, laat 1 cm van de rand vrij. Snijd de mozzarella in stukjes en beleg de pizza ermee en vouw dubbel. Druk de randen aan en vouw naar binnen. Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak net onder het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Pizza calzone
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
90 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de gist en het suiker in een kom en roer er 50 ml (per 4 personen) van het water door. Laat 5 min. rusten op een warme, tochtvrije plek. Meng ondertussen in een kom de bloem met het zout en schenk er het gistmengsel, de helft van de olie en de rest van het water bij. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg dat droog aanvoelt. Vet de binnenkant van een grote kom in met olie. Leg het deeg erin en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 ½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de ham in reepjes en halveer de romaatjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en tijm 1 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Voeg de artisjokken, ham en romaatjes toe. Verwarm nog 2 min. en neem de pan van het vuur.
Duw het deeg plat en snijd doormidden. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot 2 dunne ronde lappen. Verdeel het ham-groentemengsel over de helft van elke pizza, laat 1 cm van de rand vrij. Snijd de mozzarella in stukjes en beleg de pizza ermee en vouw dubbel. Druk de randen aan en vouw naar binnen. Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak net onder het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
1 tl witte basterdsuiker
200 ml water
250 g tarwebloem
1 tl zout
4 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
8 g verse tijm
250 g kastanjechampignons
400 g artisjokharten in blik
150 g yorkham
250 g romaatjes
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier