Indiase broodsalade
Quinoa, radijs en bloemkool: dit gerecht zit boordevol powerfood.
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. in ruim water met zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd ondertussen de radijs in kwarten en de blaadjes van de koriander grof. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig. Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.
Verhit de rest van de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 min. Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de kaasblokjes erover.
Indiase broodsalade
Instructievideo - 03:10 min.
Indiase broodsalade
Quinoa, radijs en bloemkool: dit gerecht zit boordevol powerfood.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. in ruim water met zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd ondertussen de radijs in kwarten en de blaadjes van de koriander grof. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig. Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.
Verhit de rest van de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 min. Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de kaasblokjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
1 bos radijs
15 g verse koriander
5 el koolzaadolie
2 tl gemalen komijn
3 tl kerriepoeder
4 el quinoa
2 pakken naanbrood knoflook & koriander
400 g tomatenblokjes
200 g salade kaasblokjes
Dit heb je nodig
wok