Indiase kormapizza
Korma is een saus gemaakt met tomaten, room, kokos en specerijen. Ook lekker op een pizza van naanbrood!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verdeel de korma over de bovenkant van de naanbroden. Verdeel hierover de bloemkoolrijst, kikkererwten en het amandelschaafsel. Bak de naanpizza’s ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukken en rasp grof. Snijd de helft van de koriander fijn. Meng de komkommer en koriander met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de koriander grof en verdeel over de naanpizza’s. Serveer de pizza’s samen met de yoghurtdressing.
Indiase kormapizza
Korma is een saus gemaakt met tomaten, room, kokos en specerijen. Ook lekker op een pizza van naanbrood!
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verdeel de korma over de bovenkant van de naanbroden. Verdeel hierover de bloemkoolrijst, kikkererwten en het amandelschaafsel. Bak de naanpizza’s ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukken en rasp grof. Snijd de helft van de koriander fijn. Meng de komkommer en koriander met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de koriander grof en verdeel over de naanpizza’s. Serveer de pizza’s samen met de yoghurtdressing.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kikkererwten in pot
450 g kormasaus
4 naanbroden knoflook & koriander
400 g bloemkoolrijst
30 g geschaafde amandelen
1 komkommer
15 g verse koriander
200 g Griekse yoghurt
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
vergiet