Artisjok met knoflookmayonaise
Artisjokken zijn verrukkelijk - en makkelijker te bereiden dan je denkt!
Aan de slag
Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren, deze zijn hard en taai. Halveer de citroenen. Wrijf de onderkant van de artisjok in met ½ citroen om verkleuren te voorkomen.
Pers de rest van de citroen uit. Breng een grote pan water met het citroensap aan de kook. Doe de artisjokken in de pan en bedek ze met een bord zodat ze onder water blijven. Kook de artisjokken in 25-30 min. gaar. Ze zijn gaar als je met de punt van een mes makkelijk door de artisjokbodem kunt glijden.
Doe ondertussen de mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven en roer deze samen met de mosterd door de mayonaise. Breng op smaak met peper en verdeel de mayonaise over kleine schaaltjes.
Neem de artisjokken met een schuimspaan uit de pan. Laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken. Verdeel over de borden en zet bij elk bord een schaaltje knoflookmayonaise.
Haal een voor een de blaadjes van de artisjok, dip ze in de knoflookmayonaise en eet het zachte onderste gedeelte. Het hooi in de kern van de artisjok kun je met de hand of een lepel verwijderen, dit is niet eetbaar. Eet tot slot de malse artisjokbodem met de rest van de knoflookmayonaise.
Artisjok bereiden
Instructievideo - 01:41 min.
Artisjok met knoflookmayonaise
Artisjokken zijn verrukkelijk - en makkelijker te bereiden dan je denkt!
voorgerecht
null personen
215 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren, deze zijn hard en taai. Halveer de citroenen. Wrijf de onderkant van de artisjok in met ½ citroen om verkleuren te voorkomen.
Pers de rest van de citroen uit. Breng een grote pan water met het citroensap aan de kook. Doe de artisjokken in de pan en bedek ze met een bord zodat ze onder water blijven. Kook de artisjokken in 25-30 min. gaar. Ze zijn gaar als je met de punt van een mes makkelijk door de artisjokbodem kunt glijden.
Doe ondertussen de mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven en roer deze samen met de mosterd door de mayonaise. Breng op smaak met peper en verdeel de mayonaise over kleine schaaltjes.
Neem de artisjokken met een schuimspaan uit de pan. Laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken. Verdeel over de borden en zet bij elk bord een schaaltje knoflookmayonaise.
Haal een voor een de blaadjes van de artisjok, dip ze in de knoflookmayonaise en eet het zachte onderste gedeelte. Het hooi in de kern van de artisjok kun je met de hand of een lepel verwijderen, dit is niet eetbaar. Eet tot slot de malse artisjokbodem met de rest van de knoflookmayonaise.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 artisjokken
2 citroenen
100 g (Belgische) mayonaise
1 teen knoflook
1 tl Franse mosterd