Mexican streetsalad
bewaar
bewaar

Mexican streetsalad

40 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Gebruikt u de barbecue, steek deze dan aan. Breng een pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de paprika's in grote stukken en doe met de courgette en rode pepers in een kom. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten en pepers 6 min. op de barbecue of in de grillpan, eventueel in porties. Keer regelmatig. Doe de gegrilde groenten in een schaal, houd de pepers apart.

Bestrijk de mais met 2 el olie en gril 10 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig.

Snijd de rode pepers heel fijn. Houdt u van minder pittig, verwijder dan eerst de zaadlijsten. Meng de pepers met de bonen, knoflook, koriander, het komijnzaad en citroensap.

Snijd de maiskorrels van de kolven. Verdeel de sla over een schaal en schep het bonenmengsel erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten en mais erover. Lekker met stokbrood, crème fraîche en stukjes Manchego (kaas).

Maiskolven bereiden

Instructievideo - 01:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mexican streetsalad

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig