Opperdoezersalade met garnalen
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd met een scherp, puntig mesje de 'ogen' eruit. Halveer ze en doe in een pan met een laag water van 2 cm. Kook de aardappelen in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet af en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Kook ondertussen de tuinboontjes in 6 min. beetgaar. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Giet de tuinboontjes af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Meng 2 el vocht uit het potje paprika's met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aardappelen.
Snijd de paprika's in reepjes en meng met de tuinboontjes, garnalen en peterselie door de aardappelen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.
Opperdoezersalade met garnalen
bijgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd met een scherp, puntig mesje de 'ogen' eruit. Halveer ze en doe in een pan met een laag water van 2 cm. Kook de aardappelen in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet af en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Kook ondertussen de tuinboontjes in 6 min. beetgaar. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Giet de tuinboontjes af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Meng 2 el vocht uit het potje paprika's met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aardappelen.
Snijd de paprika's in reepjes en meng met de tuinboontjes, garnalen en peterselie door de aardappelen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g aardappelen
1 pak fijne tuinboontjes
1 potje gegrilde paprika
4 el Belgische mayonaise
1 zakje Hollandse garnalen
1 zakje peterselie