Kipspiesen met basilicumpasta
bewaar
bewaar

Kipspiesen met basilicumpasta

30 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal. Snijd de kip in stukjes van 3 x 3 cm. Snijd het spek in plakjes van een 1/2 cm. Snijd naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Meng de kip, het spek, de olie en de fijngesneden rozemarijn met het citroenrasp. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast, langer mag ook.

Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen 10 min. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli vervolgens 4 min. en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de broccoli toe en bak 3 min. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng de broccoli samen met het basilicum door de pasta en serveer met de spiesen.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipspiesen met basilicumpasta

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig