Kip-citroen-rozemarijnspiesen
Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.
Aan de slag
Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.
Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.
Kip-citroen-rozemarijnspiesen
Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.
hoofdgerecht
null personen
235 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.
Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipdijfilet
8 g takjes rozemarijn
2 citroenen
2 tenen knoflook
2 tl gemalen chilipeper
50 ml traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
satéprikkers
barbecue