Haasmedaillons met champigonsaus
Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken per persoon zijn. Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn. Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over. Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Haasmedaillons met champigonsaus
Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken per persoon zijn. Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn. Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over. Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
8 stuks takjes rozemarijn
4 el traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten
400 g verse peultjes
800 g aardappelpuree met boter
1 zakje mix voor champignonsaus