Croquetas van Myra
Aan de slag
Smelt 15 g boter in een koekenpan en bak de champignons en sjalotten 5 min. Laat afkoelen. Smelt ondertussen in een andere pan de rest van de boter met de olijfolie en voeg al roerend 75 g bloem toe. Laat 2 min. garen. Voeg al roerend telkens een scheutje melk toe en breng het geheel aan de kook. Laat al roerend nog 2 min. zachtjes koken. Voeg de gorgonzola toe, laat smelten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de champignons toe, roer door en doe het mengsel in een kom. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Zet 3 diepe borden klaar en doe in het 1e de rest van de bloem, in het 2e het ei en in het 3e het paneermeel. Breng de bloem eventueel op smaak met peper en zout en stuif er wat van op uw handen. Schep 1 el van de vulling in uw hand, rol er een worstje van en haal dit eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Maak zo de rest van de kroketjes tot de vulling op is.
Vul de pan tot de helft met zonnebloemolie en verhit tot 180 ºC. U kunt de temperatuur controleren met een keukenthermometer. Of doe een stukje brood in de olie. Als het direct begint te bruisen, heeft de olie de juiste temperatuur. Frituur telkens 4 of 5 kroketjes in 3 min. goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout en serveer direct.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Croquetas van Myra
bijgerecht
null personen
740 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Smelt 15 g boter in een koekenpan en bak de champignons en sjalotten 5 min. Laat afkoelen. Smelt ondertussen in een andere pan de rest van de boter met de olijfolie en voeg al roerend 75 g bloem toe. Laat 2 min. garen. Voeg al roerend telkens een scheutje melk toe en breng het geheel aan de kook. Laat al roerend nog 2 min. zachtjes koken. Voeg de gorgonzola toe, laat smelten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de champignons toe, roer door en doe het mengsel in een kom. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Zet 3 diepe borden klaar en doe in het 1e de rest van de bloem, in het 2e het ei en in het 3e het paneermeel. Breng de bloem eventueel op smaak met peper en zout en stuif er wat van op uw handen. Schep 1 el van de vulling in uw hand, rol er een worstje van en haal dit eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Maak zo de rest van de kroketjes tot de vulling op is.
Vul de pan tot de helft met zonnebloemolie en verhit tot 180 ºC. U kunt de temperatuur controleren met een keukenthermometer. Of doe een stukje brood in de olie. Als het direct begint te bruisen, heeft de olie de juiste temperatuur. Frituur telkens 4 of 5 kroketjes in 3 min. goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
65 g boter
1 bakje kastanjechampignons
2 sjalotten
2 el extra vierge olijfolie
125 g bloem
300 ml melk
100 g Gorgonzola
1 ei
100 g paneermeel
0 zonnebloemolie
Dit heb je nodig
frituurpan