Pittige beefburger
Aan de slag
Doe de mayonaise en hot sauce in een kommetje. Pers 1 teen knoflook erboven, schep om en zet afgedekt in de koelkast. Doe de kruiden met 4 el olie in een kom. Pers de rest van de knoflook erboven en schep om. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de aubergine met 2 el olie en gril 3 min. Keer halverwege. Meng met de kruiden. Snijd de tomaat in plakken. Bestrijk met de rest van de olie en gril 2 min. Keer halverwege.
Gril de burgers 15 min. Keer regelmatig. Halveer de maisbollen en leg op de onderste helften wat plakjes aubergine. Verdeel de rucola en wat pittige mayonaise erover. Beleg met een burger, 1 plak tomaat en nog wat mayonaise en dek af met de bovenkant van de bollen.
Hamburgers grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:30 min.
Pittige beefburger
bijgerecht
null personen
770 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de mayonaise en hot sauce in een kommetje. Pers 1 teen knoflook erboven, schep om en zet afgedekt in de koelkast. Doe de kruiden met 4 el olie in een kom. Pers de rest van de knoflook erboven en schep om. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de aubergine met 2 el olie en gril 3 min. Keer halverwege. Meng met de kruiden. Snijd de tomaat in plakken. Bestrijk met de rest van de olie en gril 2 min. Keer halverwege.
Gril de burgers 15 min. Keer regelmatig. Halveer de maisbollen en leg op de onderste helften wat plakjes aubergine. Verdeel de rucola en wat pittige mayonaise erover. Beleg met een burger, 1 plak tomaat en nog wat mayonaise en dek af met de bovenkant van de bollen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el mayonaise
3 tl Louisiana Chipotle hot sauce
2 tenen knoflook
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
7 el traditionele olijfolie
1 aubergine
1 vleestomaat
4 beefburgers jalapeño
4 maisbollen
40 g pittige rucola
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan