Kerstsalade met chiligarnalen
Pittig en kruidig voorgerecht dat er heel feestelijk uitziet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de verse dille fijn. Haal de korstjes van het brood. Pel de garnalen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 min. bruin aan. Schep de helft van de knoflook erdoor en leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maal het brood met de pepersaus en dille fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de knoflook en eventueel zout toe. Verdeel het broodkruim over de garnalen. Bak de garnalen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant.
Verdeel de rucola met de tomaten en een beetje olie uit het potje over de borden. Leg de garnalen erop.
Kerstsalade met chiligarnalen
Pittig en kruidig voorgerecht dat er heel feestelijk uitziet.
voorgerecht
null personen
170 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de verse dille fijn. Haal de korstjes van het brood. Pel de garnalen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 min. bruin aan. Schep de helft van de knoflook erdoor en leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maal het brood met de pepersaus en dille fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de knoflook en eventueel zout toe. Verdeel het broodkruim over de garnalen. Bak de garnalen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant.
Verdeel de rucola met de tomaten en een beetje olie uit het potje over de borden. Leg de garnalen erop.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
6 semi-zongedroogde tomaten
2 el verse dille
2 sneetjes wit casinobrood
12 diepvries reuzengarnalen
2 el traditionele olijfolie
1 tl Louisiana Gold pepper sauce
25 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine