Kokosrijst met chiligarnalen
Avondje Aziatisch? Dit zoetige rijstgerecht staat je razendsnel op tafel.
Aan de slag
Snijd de paprika en paksoi in repen. Verhit olie in een hapjespan. Schep de rijst door de olie. Voeg de kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Verwarm de rijst 4-5 min. op matig vuur, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Roerbak de paprika 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 min. Warm de ontdooide garnalen 1 min. met de groenten mee en voeg de chilisaus toe. Schep de kokosrijst in diepe borden. Verdeel er de garnalen en groenten over.
Kokosrijst met chiligarnalen
Instructievideo - 02:26 min.
Kokosrijst met chiligarnalen
Avondje Aziatisch? Dit zoetige rijstgerecht staat je razendsnel op tafel.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika en paksoi in repen. Verhit olie in een hapjespan. Schep de rijst door de olie. Voeg de kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Verwarm de rijst 4-5 min. op matig vuur, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Voeg peper en eventueel zout toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Roerbak de paprika 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 min. Warm de ontdooide garnalen 1 min. met de groenten mee en voeg de chilisaus toe. Schep de kokosrijst in diepe borden. Verdeel er de garnalen en groenten over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 struik paksoi
4 el zonnebloemolie
300 g roerbakrijst
400 ml kokosmelk
200 ml kraanwater
300 g diepvries cocktailgarnalen
100 ml zoete chilisaus